Contacta amb nosaltres

correu@cabrerademarpeldretdedecidir.cat

diumenge, 7 de febrer del 2010

JORDI PUJOL OPINA SOBRE LES CONSULTES SOBIRANISTES


Opinió

Publicada a TRIBUNA Maresme del mes de febrer, aquesta és l'opinió de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, sobre els referèndums.

Com veu les consultes sobiranistes que van néixer a Arenys de Munt i s’han anat estenent. Pensa que serviran per a alguna cosa?

Serveixen, si més no, per posar de manifest una sensibilitat de la gent. És a dir, aquí el que hi ha, en paraules del president Montilla, és una creixent desafecció. Exactement aquesta és l’exposició que utilitza, de Catalunya envers Espanya i de fet, jo diria, d’Espanya envers Catalunya. Jo crec que això, així parlant una mica literàriament, és que s’ha mort l’esperit de l’Espriu, vull dir que l’esperit de Sefarad, de la pell de brau, ha fracassat.

A partir d’aquest moment, reconegut pel president Montilla, o bé, l’altre dia, en unes declaracions del conseller Castells que deia que sigui quin sigui el resultat de la sentència de l’Estatut, és secundari, la veritat és que ara ja, el tipus de relació que hi havia entre Catalunya i la resta d’Espanya, ha canviat, s’ha acabat una etapa. En aquesta nova etapa, a més, quines respostes hem de donar? I aleshores és lògic que si hi ha una creixent desafecció, segons diu en Montilla, també hi hagi una reacció de dir que nosaltres volem poder-nos expressar clarament sobre temes de sobirania per Catalunya sí o no.

Crec que era una conseqüència lògica, i per tant, doncs, considero que és normal i correcte que la gent s’expressi. Sabem que això no té traducció política, però la gent té dret a expressar-se en un moment en què repeteixo, no pas per culpa de Catalunya bàsicament, s’ha produït aquesta situació de desafecció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada