Contacta amb nosaltres

correu@cabrerademarpeldretdedecidir.cat

dilluns, 29 de març del 2010

DILLUNS 5 D'ABRIL, PATRÍCIA GABANCHO A CABRERA DE MAR


L'escriptora Patrícia Gabancho serà a Cabrera de Mar el proper dilluns 5 d'abril en el marc d'una conferència-col·loqui que es farà a les set del vespre la Sala Nova, dins el cicle promogut per la Plataforma Cabrera de Mar pel Dret de Decidir.

La xerrada conclou el primer programa de propostes que s'han fet al municipi amb motiu de la consulta sobre la independència de Catalunya que es farà el diumenge 25 d'abril. Les altres dues conferències que s'han organitzat han anat a càrrec del Cercle Català de Negocis i d'Heribert Barrera.

Patrícia Gabancho (Buenos Aires, 1952) és una periodista i escriptora argentino-catalana.

És filla de l'intel·lectual argentí Abelardo F. Gabancho. Va estudiar la llengua catalana al casal català de Buenos Aires, on es va relacionar amb els dissidents, que eren independentistes i d'esquerres. Es trasllada a Catalunya un dia abans de complir 22 anys per conèixer Barcelona i comprendre una nació sense Estat.

Ha publicat llibres sobre temes culturals (teatre, tango, literatura), història i urbanisme, especialment centrats en la ciutat de Barcelona i el fet urbà. Està vinculada amb plataformes i iniciatives de caràcter sobiranista. Col·labora en diversos mitjans de premsa i ràdio, en tasques de difusió cultural i participa en les principals tertúlies mediàtiques catalanes.

Patrícia Gabancho, amb l'assaig Crònica de la independència, va ser l'autora catalana en la categoria de no ficció que més llibres va vendre el Sant Jordi de 2009.

1 comentari: