Contacta amb nosaltres

correu@cabrerademarpeldretdedecidir.cat

dimarts, 6 d’abril de 2010

MANIFEST DE SANT JORDI A FAVOR DE LA NOVA ONADA DE CONSULTES SOBRE LA INDEPENDÈNCIA

Argentona pel Dret a Decidir ha organitzat un acte públic de suport a les consultes del 25A, a Girona.

Les escales de la catedral de Girona acolliran, el proper diumenge 11 d’abril, a les 11 del matí, un acte unitari de suport a la nova onada de consultes sobre la independència de Catalunya.

L'acte començarà amb la lectura del Manifest de Sant Jordi a favor de les consultes del 25 d’abril, signat per Toni Strubell, amb l’objectiu de donar suport a la consulta que se celebrarà en més de 200 noves ciutats i municipis, així com per demanar l’exercici del Dret a l’Autodeterminació, i acabarà amb el cant d'Els Segadors.

Noms destacats del món de la Cultura, dotzenes d’entitats i associacions, i més de 1000 persones ja s’han adherit, en pocs dies, a través d’internet, a aquest Manifest de Sant Jordi a favor de les consultes del 25 d’abril.

L'efemèride, nascuda per iniciativa d’Argentona pel Dret a Decidir, ha convocat les plataformes que des del passat mes de setembre han organitzat les consultes en centenars de municipis catalans, a més de totes les associacions, entitats i persones que donen suport a aquest moviment.

Posteriorment, els assistents es dirigiran al gran acte d’inici de campanya, que tindrà lloc a les 12 del migdia, a l’Auditori del Palau de Congressos de Girona, amb parlaments de diverses personalitats i l’actuació de la companyia Elèctrica Dharma. Girona ha estat escollida per a aquesta acció per ser la ciutat més important on es realitzarà la propera consulta popular, el 25 d’abril.

Llegiu el Manifest (a www.firma25a.zxq.net)

Manifest de Sant Jordi a favor de les consultes del 25 d'Abril

Des del passat mes de setembre, a centenars de municipis catalans s’han realitzat successives Consultes Populars en què es demana als ciutadans si volen que Catalunya es converteixi en un nou estat de la Unió Europea.

Creiem que la gent de la Cultura -seguint l’exemple de compromís marcat per patriotes com Pau Casals, Pere Quart, Àngel Guimerà, Manuel de Pedrolo, Carles Rahola, Ramon Barnils o Mercè Rodoreda- no podem restar impassibles davant un esperançador procés d’aquesta transcendència. Volem manifestar-hi el nostre ple suport perquè significa un acte de normalitat democràtica sense precedents en la història recent del nostre país. A més, i per tal com el Dret a l’Autodeterminació és universal -segons ho recull l’ONU- afirmem que el nostre poble està plenament capacitat per exercir-lo. També hi donem suport perquè en l’actual situació, Catalunya -amb tot el bagatge històric, lingüístic, econòmic, cultural i polític que arrossega- veu severament mutilat el seu potencial dins l’actual marc polític espanyol.

Cal reafirmar encara més el pas col.lectiu que s’ha fet fins arribar a l’exercici del Dret d’Autodeterminació a casa nostra. En aquest sentit ens sentim orgullosos de la feina feta per les plataformes populars que amb tanta eficàcia i esforç ja han realitzat Consultes Populars alhora que encoratgem tots els qui n’estan preparant de cara al futur a seguir-los-en l’exemple. D’aquesta manera podrem accedir als camins que millor ens han de permetre preservar la nostra cultura i llengua, aturar l’espoli fiscal que ens sufoca i controlar els recursos polítics, econòmics, jurídics, espirituals i materials que ens calen per sobreviure i prosperar com a nació lliure en ple segle XXI.

Toni Strubell i Trueta

Catalunya, 25 de març de 2010.


Si voleu donar suport a aquest Manifest,

A través del Facebook:

- Grup "Omplim les escales de la catedral de Girona per donar suport a les consultes del 25A" a http://www.facebook.com/event.php?eid=104983646200213&ref=ss.

- Grup "M'adhereixo al Manifest de Sant Jordi a favor de les consultes del 25A" a http://www.facebook.com/event.php?eid=109673672385346&index=1.

Nota: totes les persones que s'adhereixin a qualsevol dels dos grups del Facebook seran inscrites a la llista de suport al manifest.

Per correu electrònic:

Escrivint un correu a l'adreça argentonadretadecidir@gmail.com amb el títol "Adhessió", seguit del nom i els cognoms.

Per telèfon:

Trucant al 655 074 810.

- Més informació:

Argentona pel Dret a Decidir.

Julià Carbonell.

President

Tel.: 655 074 810

a/e: argentonadretadecidir@gmail.com


Argentona, 5 d'abril de 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada