Contacta amb nosaltres

correu@cabrerademarpeldretdedecidir.cat

dimarts, 6 d’abril de 2010

PATRÍCIA GABANCHO: "Hi ha una nova elit d’emprenedors i empresaris que assegura que estar dins d’Espanya és un mal negoci”


L’escriptora i periodista Patrícia Gabancho va intervenir en un acte convocat per la plataforma Cabrera de Mar pel Dret de Decidir a la Sala Nova, ahir, 5 d’abril. Tot i la data, Dilluns de Pasqua, van ser més d’una seixantena les persones que van assistir a la xerrada.

L’autora de Crònica de la independència, el llibre més venut el passat Sant Jordi, va afirmar que les consultes sobiranistes són “un moviment en xarxa social que és l’enveja d’Europa, on la participació social és molt baixa”.

Per a Gabancho, els referèndum promoguts des de la iniciativa popular, són, també, “una intel·ligent internacionalització del problema català” i “caldria la figura d’un català unversal que les defensés per projectar-nos”.

La xerrada de la coneguda periodista va tractar primer sobre l’escenari que han deixat 30 anys de transició. “Espanya sí que s’ha construït, segons els seus paràmetres, però Catalunya s’ha afeblit en aquest procés”, va assegurar Gabancho, per a qui “no ens estimen i ens expolien fiscalment”.

Un altre aspecte que va tractar-se en la conferència va ser el nou finançament. L’escriptora va explicar que cap de les comunitats autonòmes que cobren han passat a pagar amb aquest nou model i que “és un sistema de viure del conte”. En aquest aspecte, la periodista va afirmar que “ja hi ha una nova elit emprenedora i empresarial que assegura que estar dins d’Espanya és un mal negoci”.

D’altra banda, Gabancho va aprofitar la xerrada per avançar alguns dels aspectes del seu nou llibre: El retorn dels catalans, en el qual analitza “perquè Catalunya ha cedit i continua cedint i com ens han inculcat un subtil complex de culpa”, segons les seves pròpies paraules. L’escriptora també va destacar com s’està vivint “una consciència col·lectiva que és el retorn dels catalans”.

Gabancho va concloure la seva intervenció demanant el vot del dia 25 d’abril “pel testimoni, la democràcia i per marcar territori. No ens deixem convèncer pels partits amb promeses sinó pels fets, siguem exigents”, va afirmar, tot afegint que “espero que a les eleccions de novembre es noti el que estem vivint”.

Durant el torn de preguntes, que va ser molt animat, Gabancho va respondre qüestions com la relació econòmica entre Catalunya i Espanya, la desunió entre els catalans o el paper dels partits dins l’escenari de les consultes sobiranistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada