Contacta amb nosaltres

correu@cabrerademarpeldretdedecidir.cat

diumenge, 7 de febrer del 2010

JOAN MORA OPINA SOBRE LES CONSULTES SOBIRANISTES


Opinió

El president de CiU a Mataró i veí de Cabrera, Joan Mora, opinava el següent del referèndum en l'edició de febrer de TRIBUNA Maresme.


Què en pensa vostè de les consultes sobiranistes?


Arenys de Munt m’és molt proper i sempre ha estat un poble molt abrandat. Aquesta vegada han trobat una fórmula que sense buscar-la ha tingut una projecció internacional mundial. Tot plegat demostra el descontentament d’una part de la societat catalana i el desacomplexament també d’una part molt important. Fa anys la paraula independència no sortia enlloc i ara els mitjans de comunicació n’estan parlant tot el dia.

Jo sóc molt respectuós amb Espanya. Crec que la convivència que hi tenim i els llaços són tan importants que no podem jugar a res més que no sigui a l’entendre’ns, però des del respecte. I si el tracte que ens dóna l’estat no és just, avui no hi ha cap nació al món que no tingui l’obligacio de buscar el millor per a ella.

I si buscar el millor és la consulta pública de com estariem més bé, si administrant-nos nosaltres mateixos o sent administrats per l’estat Espanyol, no ha de fer por a ningú en un context democràtic. Aquí ens podem trobar catalans amb molts punts de vista diferents.

El fet que faci por a l’estat és la prova de la seva feblesa.

1 comentari:

  1. A banda, o a més a més, del fet democràtic de fer una consulta popular (del dret a decidir en general), hi ha el debat obert sobre les raons de fons que justifiquen els distints posicionaments. És a dir, cal saludar la discussió pública, el debat sense estridències en què es poden analitzar les bones raons que abonen els distins posicionaments sobre la (in)dependència. Sóc del parer que cal insistir més els arguments, en la reflexió pública, perquè enriqueixen la democràcia i eleven el to i la qualiat de l'elecció política. Albert Botta

    ResponElimina