Contacta amb nosaltres

correu@cabrerademarpeldretdedecidir.cat

dimarts, 23 de febrer del 2010

PROVA PILOT DE VOTACIÓ ELECTRÒNICA A ALELLA


Decidim.cat organitza una prova pilot de votació electrònica a Alella

Alella posarà a prova aquest diumenge 28 de febrer el sistema del vot electrònic durant la jornada de votacions de la consulta popular sobre la independència. La iniciativa s’impulsa conjuntament des de Decidim.cat, l’Ajuntament d’Alella i la plataforma organitzadora de la consulta al municipi Alella Decideix, i servirà com a prova pilot per a futures consultes.

Els ciutadans podran participar i expressar la seva opinió a la pregunta “està d’acord que la nació catalana esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?” a través dels ordinadors que s’instal·laran al col·legi electoral habilitat a Can Lleonart. A Alella, en aquesta convocatòria no s’utilitzarà el sistema tradicional de paperetes i urnes.

Com funciona?


A la consulta de diumenge caldrà que els ciutadans vagin personalment al col·legi electoral, on només podran votar electrònicament. Per poder-ho fer, s’hauran d’identificar amb el DNI, NIE, carnet conduir o bé el passaport. Si en el document identificatiu no consta Alella com a municipi de residència, caldrà que aportin un certificat d’empadronament de l’Ajuntament per tal de verificar que resideixen en el municipi. Un cop identificat, la mesa electoral facilitarà al votant un sobre tancat amb la clau o codi “pin” que el permetrà exercir el seu dret a vot a través dels ordinadors.

Avantatges del vot electrònic

Amb la prova pilot de vot electrònic, Alella fa un pas endavant en l’aplicació de les noves tecnologies en un procés participatiu. El vot electrònic facilita el recompte de vots, evita errors en el procés de votació i permet reduir els costos econòmics i mediambientals que representa la impressió de les paperetes. Aquest nou sistema garanteix, a l’igual que els mecanismes tradicionals, la confidencialitat i la integritat del vot.

Font: premsa@decidim.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada