Contacta amb nosaltres

correu@cabrerademarpeldretdedecidir.cat

dimarts, 13 d’abril del 2010

CARTA AL DIRECTOR D'ANTONI CARBONELL A L'AVUI

Opinió

A suggerència de Joan Maluquer, reproduïm la carta al director que l'exalcalde de Cabrera de Mar, Antoni Carbonell, va publicar el diari Avui el dimarts 2 d'octubre del 2001.

https://docs.google.com/fileview?id=0BwVraIoH3mnWOWMyNjdiNDAtM2YzYy00ZGJkLWJlMDAtYzZkNDAzNjdmMDkw&hl=en

CATALUNYA A L'ONU

Avui crec que l'objectiu irrenunciable, el nostre nord, és sobirania, independència, plenitud política... Catalunya a l'ONU.

Arreu, i en tots els ordres de la vida, la llibertat és imparable. Ens omplim la boca amb el nom de Catalunya, però els catalans no en tenim ni la clau ni el duro. Quan es va fundar l'ONU eren unes 50 nacions, avui són prop de 200. S'ha d'assumir tot el passat, que ens condiciona per les patacades rebudes els últims 250 anys. Però ara votem i tenim Parlament... Tot depèn de nosaltres.

El problema de fons no és que Catalunya vulgui la plenitud política, que vulgui ser com les 200 que ja són a l'ONU. El problema real, vell, arcaic, és que encara hi hagi qui la vulgui sotmesa. Catalunya no podrà desenvolupar tot el seu potencial, alliberar totes les seves energies, mentre no tingui el món, l'ONU, com a sostre. Presentar com a solució objectius polítics diferents és ajudar a mantenir la forçada minoria d'edat política de Catalunya.

Diu que la victòria no té substitut: Catalunya a l'ONU, tampoc.

A. Carbonell Reniu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada