Contacta amb nosaltres

correu@cabrerademarpeldretdedecidir.cat

dimarts, 20 d’abril del 2010

TEXT DEL FULLET FINAL DE LA PLATAFORMA, QUE S'HA REPARTIT CASA PER CASA

Referèndum sobre la independència de Catalunya

El dia 25 d’abril del 2010 serà una data històrica per a Catalunya. A 193 municipis, i gràcies a la iniciativa i el treball de milers de voluntaris, s’organitza un referèndum que permetrà expressar si volem que Catalunya sigui o no independent. 3.730 persones de Cabrera hi tenen dret a vot.

Més enllà del sentit del vot, perquè tan legítim i català és votar sí com votar no, o votar en blanc, és important fer valer la nostra opinió. Davant de qüestions que afecten el present i el futur hem d’evitar, per sobre de tot, la indiferència. Per això és important votar, perquè ningú no pugui decidir per nosaltres.

En democràcia, un petit gest, com és votar, esdevé poderós. És la manera més educada, pacífica i cívica de fer sentir la pròpia veu. La pràctica de la votació és la forma assenyada de decidir quin ha de ser el nostre futur.

Per això és important saber

—Que pot votar tothom que tingui 16 anys o més i estigui empadronat, sigui quina sigui la seva nacionalitat.

—Cal votar amb el DNI i en la població que hi consta com a lloc de residència, i si es resideix en una altra cal acreditar-ho amb el volant d’empadronament.

—Les persones sense DNI han de portar la targeta de residència, on consti l’adreça, o el passaport del país d’origen. Si no hi consta l’adreça, l’han d’acreditar amb el volant d’empadronament. Han de dur també la targeta sanitària.

—No es recollirà cap dada dels votants, ni el nom ni l’adreça, només es registrarà a l’ordinador el número del DNI o el de la targeta sanitària per a evitar la duplicació de vots. El número s’esborrarà quan finalitzi el recompte de vots.

—Es pot votar de manera secreta i amb plenes garanties anticipadament, mitjançant voluntaris que recolliran aquests vots anticipats, fent de correu.
Durant els dies previs a la votació del dia 25, no deixeu de comentar, parlar o consultar sobre la pregunta d’aquest referèndum amb els amics, els familiars i les persones que tingueu a prop. És una gran oportunitat per a decidir. Si hi ha una participació alta, la resta de catalans, els partits, els governs català i espanyol, la comunitat internacional i els mitjans de comunicació catalans i d’arreu tindran en compte el resultat.

La pregunta

Està d’acord que Catalunya esdevingui un Estat de Dret independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?

Moltes persones del nostre poble ja han fet pública la seva opinió. Són persones que representen la societat diversa i plural de Cabrera. Moltes vegades, entre nosaltres, i de manera privada i pública, hem debatut aquesta qüestió. Ara, tots i cadascun de nosaltres tenim l’oportunitat de respondre-la. Sabrem què decideix una part significativa de Catalunya. Vota!


Manifest


El Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics aprovat per l’Assemblea General de l’ONU el 1966 i ratificat i assumit per l’Estat espanyol el 27 de juliol del 1977 diu textualment en el seu article 1: «Tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació. En virtut d’aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu desenvolupament, econòmic, social i cultural.»

Una primera Resolució del Parlament de Catalunya (1989) ja anunciava que «l’acatament del marc institucional [...] no significa la renúncia del poble català al dret a l’autodeterminació, tal com estableixen els principis dels organismes internacionals». Una segona resolució (1998) afirmava: «El Parlament de Catalunya, en el marc de la celebració del 50è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, ratifica un cop més el dret del poble català a determinar lliurement el seu futur com a poble, en pau, democràcia i solidaritat.»

Els signants expressem amb la publicació d’aquest Manifest el nostre ple suport al Referèndum sobre la independència de Catalunya que se celebrarà el 25 d’abril al poble de Cabrera de Mar i a algunes altres poblacions de Catalunya. Pensem que ja no és hora de reivindicar el dret a l’autodeterminació. Ha arribat l’hora d’exercir-lo. I, en democràcia, el poder real és el vot.

Per això, cridem tots els ciutadans del poble de Cabrera de Mar, sigui quina sigui la seva procedència, a exercir des de la llibertat el dret de vot en el Referèndum que, amb les màximes garanties i tot el rigor jurídic, organitza la plataforma Cabrera de Mar pel Dret de Decidir per al proper 25 d’abril.

Tens dret a votar si vols que Catalunya sigui un Estat independent o si vols que continuï formant part d’Espanya.

No deixis que ningú decideixi per tu. Vota!

Persones de Cabrera signants del manifest:

Mn. Raimon Canalias, Albert Joan, Enric Bartrés, Joan Bonamusa, Albert Botta, Albert Calls, Teodor Cantariño, Salvador Coll, Josep Cortada, Albert Cusí, Jordi Garçon, Carme Godall, Carme Isarn, Dolors Jané, Jordi Maluquer, Maria Martín, Jaume Maynou, Josep M. Minguet, Francina Mínguez, Montserrat Noè, Joan Núñez, Alberto Ortega, Elisabeth Plass, Pere Ribosa, Isabel Riqué, Joan Rodon, Montse Sala i Martín, Sílvia Tarragó, Jaume Tomàs, Marc Tubert i Genís Vinyals

Joan Vilà i Carbonell, Jaume Borràs i Ferré, Carles Rocabert i Shelly i Antoni Carbonell i Reniu



Col·legis electorals

Ajuntament de Cabrera de Mar
Plaça de l’Ajuntament, 5

Centre Cívic Pla de l’Avellà
Carrer Joan XXIII, 1


Horari

De les 9 del matí a les 8 del vespre


Actes del dia 25 d’Abril

10:30 h. Torneig de bàsquet al Pavelló Municipal (CB Cabrera – AB Premià – CB Vilassar), categoria Mini.

12:00 h. Actuació musical d’Ssstrèpits, al centre del poble.

Inflables. Matí i tarda a la Pista Vella de Bàsquet i al Centre Cívic del Pla de l’Avellà.

Motos Harley Davidson passaran per la plaça de la Fàbrica i pel Centre Cívic del Pla de l’Avellà al matí.

Xocolatada per als primers votants a la plaça de l’Ajuntament i al Centre Cívic.

Vermut al migdia a la plaça de l’Ajuntament.

Una copa de cava al tancament dels col·legis.


Per a més informació

www.cabrerademarpeldretdedecidir.cat
correu@cabrerademarpeldretdedecidir.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada